Broszura dotycząca znakowania miodu.

Broszura dotycząca znakowania miodu.

Załączniki:
Pobierz plik (Broszura znakowanie miodu.pdf)Broszura znakowanie miodu.pdf[ ]1958 Kb

Wytyczne Warmińsko-Mazurskiego Wojewódzkiego Inspektora Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych dotyczące znakowania miodu.

Wytyczne Warmińsko-Mazurskiego Wojewódzkiego
Inspektora Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych dotyczące
znakowania miodu.

Wytyczne Głównego Lekarza Weterynarii dotyczące zjawiska obgryzania ogonków u świń

Wytyczne Głównego Lekarza Weterynarii dotyczące zjawiska obgryzania ogonków u świń

Badanie na włośnie

Powiatowy Lekarz Weterynarii w Giżycku informuje, że w dniu 1 stycznia 2024 r. weszło w życie rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 24 sierpnia 2022 r. zmieniające rozporządzenie w sprawie wymagań weterynaryjnych przy produkcji mięsa przeznaczonego na użytek własny (Dz. U. z 2022 r. poz. 1896). Jedyna metoda badawcza do wykrywania włośni według w/w zmiany rozporządzenia to metoda wytrawiania.

Na terenie powiatu giżyckiego badanie mięsa na obecność włośni metodą wytrawiania przeprowadzane jest wyłącznie w Stacji Diagnostyki Włośnicy nr 280601 przy Gabinecie Weterynaryjnym Barbara Sołkiewicz, 11-500 Giżycko, ul. Kościuszki 14/5 (tel. 608790542).

Broszurka Catering Świąteczny.

Broszurka Catering Świąteczny.

Załączniki:
Pobierz plik (Broszurka Catering Świąteczny.pdf)Broszurka Catering Świąteczny.pdf[ ]785 Kb

2 styczeń 2024 roku dniem wolnym od pracy.

2 styczeń 2024 roku dniem wolnym od pracy.

Załączniki:
Pobierz plik (Dzień wolny od pracy.pdf)Dzień wolny od pracy.pdf[ ]43 Kb